Historisch Café ‘De (Voet)Bal Gaat Weer Rollen’

Categorie
Activiteiten buiten de Hoofdwacht
Datum
maandag 28 januari 2019 20:00 - 21:30
Locatie
Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Het Historisch Café van maandag 28 januari is gewijd aan voetbalgeschiedenis. Haarlem geldt als de bakermat van het voetbal in Nederland: de Koninklijke HFC viert dit jaar zijn 140-jarig jubileum. Sporthistorici Jan Luitzen en Wim Zonneveld, auteurs van ‘Hoe voetbal verscheen in Nederland’, gaan in op de komst van het voetbal naar Nederland en de rol daarbij van Haarlemmer Pim Mulier. Daarna komt Parool-sportjournalist Dick Sintenie aan het woord. Hij is coauteur van een biografie van Kick Smit, de befaamde voetbalinternational die HFC Haarlem in 1946 het landskampioenschap mede bezorgde. Haarlems Dagblad-columnist Frans van Deijl neemt de gesproken column voor zijn rekening. Het trio Bijlsma2Hooglugt, voor deze keer uitgebreid tot een kwintet, verzorgt de muziek en zal enkele bijzondere voetballiederen vertolken.

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden. Het is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

Het officiële programma duurt van 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. Na afloop kan er worden nagepraat in het Archiefcafé onder het genot van een drankje. De toegang bedraagt € 4,00.

Klik hier voor aanmelding.

 
 

Alle datums

  • maandag 28 januari 2019 20:00 - 21:30

Powered by iCagenda