Evenementen en Lezingen

De werkgroep organiseert excursies en lezingen, zoals busexcursies en de jaarlijkse Luilakwandeling.

Leden van de werkgroep

  • Mariska Krikken
  • Joan Patijn
  • Remmert Pels
  • Elisabeth Rybczynska
  • Tineke Sleeking

Contact
De werkgroep is bereikbaar via
Werkgroep Evenementen en Lezingen t.a.v. Mariska Krikken
Postbus 1105
2001 BC Haarlem
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: Fotoalbums     Archief

Bezoekers aan evenementen, georganiseerd door de Historische Vereniging Haerlem, stemmen in met het vastleggen van zichzelf op beeld- en geluidsdragers en de openbaarmaking hiervan. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.”

Activiteiten blog

In deze rubriek vind je verslagen en foto's van de huidige en recente activiteiten bij de Historische Vereniging Haerlem.

Over de activiteiten die verder achter ons liggen (de periode 2010-2017), kunt u onze documentatie raadplegen via de knop hieronder.

Lezing Alexander de Bruin over de fotograaf Wim Zilver Rupe

Recent is het boek 'Voor de verandering: Haarlem gefotografeerd door Wim Zilver Rupe’ verschenen.

Alexander de Bruin, met Eddie Aarts co-auteur van deze publicatie en conservator beeldcollecties bij het Noord-Hollands Archief, zal ons aan de hand van foto's uit de collectie van Wim Zilver Rupe meenemen naar het Haarlem van de wederopbouw.

4 april 2018, in de Hoofdwacht

Hij zal zowel over het veranderende Haarlem als over de persoon achter de camera vertellen. Tussen 1951 en 1971 maakte fotograaf Wim Zilver Rupe foto's in opdracht van de afdeling Openbare Werken van de Gemeente Haarlem. Deze foto's geven sfeerbeelden van het veranderende Haarlem- zowel van de stedelijke vernieuwing als het verval en de verkrotting.

 

De lezing vindt plaats op woensdag 4 april in de Hoofdwacht, de deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. Leden van de Vereniging Haerlem betalen 2,50 euro, niet-leden 3,50 euro.