Publicaties

In deze rubriek vindt u een overzicht van de publicaties van de Vereniging Haerlem. Niet alleen de nieuwsbrief Haerlem Nieuws, maar ook het Haerlem Jaarboek, de artikelen die in de Haarlemse stadsglossy HRLM zijn verschenen en diverse boeken over Haarlem.

Haerlem Jaarboek

De vereniging geeft rond mei/juni het Haerlem Jaarboek uit met daarin onder meer rijk geïllustreerde beschouwingen en artikelen over het verleden van Haarlem en een Stadskroniek met de Haarlemse actualiteiten van het afgelopen jaar. Oudere Jaarboeken zijn digitaal beschikbaar via de gegevensbank van het Noord-Hollands Archief.

Nieuwsbrieven

De maandelijkse nieuwsbrief Haerlem Nieuws van de Historische Vereniging Haerlem bevat, naast vaste rubrieken zoals de agenda en nieuws vanuit de Vereniging, regelmatig een artikel over geveltekens en over de geschiedenis van Haerlem.

Klik hier voor de nieuwsbrieven 2019-heden

Strijd om het Haarlemmermeer

Ralph van der Lans schreef een kroniek ter herinnering aan de strijd om het Haarlemmermeer. Een guerrilla die 450 jaar geleden, tijdens het begin van de Opstand, op het meer met schaats en slee begon en na de dooi met de inzet van schepen werd uitgevochten.

Haerlem publicaties

Naast de jaarlijkse uitgave van het Haerlem Jaarboek (er zijn inmiddels ruim 100 Haerlem Jaarboeken verschenen), verschijnen er meer boeken.

HRLM

In de Haarlemse stadsglossy HRLM zijn tientallen historische verhalen gepubliceerd door de Vereniging Haerlem.

Korte verhalen

Korte verhalen, onderzoeken, interviews, wetenswaardigheden of artikelen die zeer de moeite waard om (nog eens) te lezen.