Activiteiten

Vacatures

Gastvrouwen -heren  De Historische Vereniging Haerlem zoekt met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

vacature bestuurslidDe Historische Vereniging Haerlem is op zoek naar een historicus of iemand met een passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid van de vereniging tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wil nemen. Lees meer

vacature ict beheerderDe Historische Vereniging Haerlem zoekt een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

De bibliotheekcommissie onderhoudt de bibliotheek van de Historische Vereniging Haerlem.

Leden van de werkgroep
Anneke Meertens
Peti Pieper
Machteld Tilanus (bibliothecaris)
Ruud van Vessem

Contact
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Catalogus Bibliotheek
De catalogus van de bibliotheek is digitaal doorzoekbaar. Met ctrl F/ cmd F kun je op ieder willekeurig woord zoeken in de catalogus. Klik hier. (De catalogus van de bibliotheek opent in een nieuwe venster). Wil je een boek inzien, neem dan contact op met Machteld Tilanus.

Jaarboek Haerlem
Ieder lid krijgt het Jaarboek Haerlem. Wil je een artikel opzoeken uit eerdere jaargangen, dan kan dat via de krantenviewer van het Noord Hollands Archief. De jaarboeken tot 2014 zijn daar digitaal doorzoekbaar en te lezen. Klik hier (Krantenviewer van het Noord Hollands Archief opent in een nieuw venster.)

Gratis Haerlem Jaarboeken
De jaarboeken t/m 2016 (voor zover nog voorradig) zijn gratis verkrijgbaar en dat is dus een goede reden ontbrekende exemplaren in ieders serie aan te vullen of om uw kinderen of vrienden op hun verjaardag het jaarboek van hun geboortejaar te geven.

Maak dus een lijstje en e-mail dit aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de werkgroep gaat kijken of de desbetreffende jaren nog aanwezig zijn. Ook kunt u langskomen in de bibliotheek op de zolder van de Hoofdwacht op de vrijdagmiddagen *) dat wij er aan het werk zijn. Voor een enkel exemplaar kunt u gedurende de zomer ook terecht in de Hoofdwacht tijdens de reguliere openstelling op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

*) Neem voor de exacte data contact op met Machteld Tilanus.

Meer informatie:    Haerlem Jaarboek       Catalogus

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelstenen Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie