Gastvrouwen en -heren gezocht

Ontmoet de bezoekers van De Hoofdwacht!

U gaat vast af en toe naar een museum, tentoonstelling of andere evenement. En hebt u er wel eens aan gedacht hoe het zou zijn om het een keer van een andere kant te bekijken? Welnu, dat kan heel goed bij uw eigen Historische Vereniging. Als trouw lid bezoekt u natuurlijk onze tentoonstellingen of lezingen en dan weet u dat u al aan de deur hartelijk welkom wordt geheten door één van uw medeleden. Wij zijn op zoek naar nieuwe gastvrouwen en –heren en dat biedt u de behalve een leuke tijdsbesteding een kans in onze keuken te kijken.

Wat u misschien niet precies weet, is dat onze Hoofdwacht niet alleen leden ontvangt maar sinds jaar en dag tijdens het seizoen in de weekenden jaarlijks duizenden belangstellenden en toeristen uit binnen- en buitenland trekt. De kleine schaal van ons verenigingsgebouw brengt mee dat het eenvoudig is om contact te leggen met de bezoekers en informatie te geven over De Hoofdwacht, de tentoonstelling en de doelstellingen van de vereniging. U verkoopt artikelen uit onze winkel en u werft zoveel mogelijk nieuwe leden.

Over en weer worden de contacten met het publiek zeer gewaardeerd, zoals u hebt kunnen lezen in de interviews met enkele gastvrouwen die in de afgelopen jaren in onze Nieuwsbrieven op de website hebben gestaan.

Indien u onze uitnodiging om mee te doen aanneemt, gaan wij u inroosteren om enkele middagen per seizoen samen met anderen De Hoofdwacht te bemensen. De Hoofdwacht is van eind april tot eind september op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur geopend. Verder zijn er incidentele openstellingen zoals tijdens de Open Monumentendagen, de Kunstlijn en de kerstmarkt. Ook wordt u gevraagd af en toe reserve te zijn.

Interesse om mee te doen?
Neem contact op met coördinator Piet Bonfrer, te bereiken per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon (023 5258863).