Jonge Muggen

De werkgroep Jonge Muggen

is opgericht om jonge Haarlemmers te laten kennismaken met de rijke geschiedenis van Haarlem.
Om ze te laten beseffen dat de stad waarin zij wonen, naar school gaan en zich vermaken, een stad is waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt. Er zijn veel verhalen te vertellen. De leden van de werkgroep staan er stuk voor stuk borg voor, dat zij die verhalen op een boeiende manier kunnen overbrengen.

We ontwikkelen verschillende activiteiten in en rond De Hoofdwacht voor de jeugd.

Voor scholen zijn er speciale programma’s ontwikkeld in samenwerking met Stichting Erfgoed Educatie Haarlem.  
Op verzoek kunnen we programma’s op maat maken.

Jonge muggen bestaat uit:

Ingrid Bartels, Angele Ferron, Helma en Johan Groeneveld, Annelies Homburg,  
Andrea Roosen, Emmy Stover, Corrie Versteeg-Moorlag en Aad Zeilstra

Contact

Werkgroep Jonge Muggen
Contactpersoon: Andrea Roosen

Onze app Stappen in de Stad dingt mee naar de Geschiedenis Onlineprijs. Help ons mee deze prijs te winnen. Wat moet je doen? Klik op onderstaande afbeelding en breng jouw stem uit op Stappen in de Stad.
(stemmen is inmiddels niet meer mogelijk...)

geschiedenis online

 

 

 


Wat is Stappen in de Stad ook al weer? Negen Haarlemse erfgoedinstellingen hebben gezamenlijk onder de vlag van de Stichting Erfgoed Haarlem een programma gemaakt over het thema: Waar of niet waar? Met de  smartphone in de hand gaan de leerlingen van groep 8 of de Brugklas op stap in de stad. Zij ontdekken de verhalen die leven in een oude stad. Bestaan die onderaardse gangen in Haarlem nu echt? Hebben de Haarlemse kruisvaarders Damiate werkelijk bevrijd door de ketting voor de haven door te zagen? En heeft Laurens Coster nu wel of niet de boekdrukkunst uitgevonden? Of zijn dit legenden en zijn geen van deze verhalen op waarheid gebaseerd? Wil je een keer met de klas gaan Stappen? Meld je dan aan via de website www.stappenindestad.nl

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie