Jonge Muggen

De werkgroep Jonge Muggen

is opgericht om jonge Haarlemmers te laten kennismaken met de rijke geschiedenis van Haarlem.
Om ze te laten beseffen dat de stad waarin zij wonen, naar school gaan en zich vermaken, een stad is waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt. Er zijn veel verhalen te vertellen. De leden van de werkgroep staan er stuk voor stuk borg voor, dat zij die verhalen op een boeiende manier kunnen overbrengen.

We ontwikkelen verschillende activiteiten in en rond De Hoofdwacht voor de jeugd.

Voor scholen zijn er speciale programma’s ontwikkeld in samenwerking met Stichting Erfgoed Educatie Haarlem.  
Op verzoek kunnen we programma’s op maat maken.

Jonge muggen bestaat uit:

Ingrid Bartels, Angele Ferron, Helma en Johan Groeneveld, Annelies Homburg,  
Andrea Roosen, Emmy Stover, Corrie Versteeg-Moorlag en Aad Zeilstra

Contact

Werkgroep Jonge Muggen
Contactpersoon: Andrea Roosen

Scoor nu de laatste tickets! 🙌

Het is bijna zover.. op 21 oktober 2023 is het weer tijd voor Museumnacht Kids Haarlem. Ook dit jaar openen wij onze deuren weer speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Mis deze kans niet om deel uit te maken van een onvergetelijke nacht vol kunst, cultuur en avontuur! Scoor jouw tickets voordat ze weg zijn.
     
Trommel je hele gezin op en bereid je voor op een superheldenavontuur dat je nooit zult vergeten! Ontdek samen de kunst en cultuur van het prachtige Haarlem terwijl je je in de wereld van superkrachten en heldendaden waagt.

De tickets kosten €7,50. Ouder en kind hebben beide een ticket nodig die te koop zijn via de website van Museumnacht Kids Haarlem.

 

Tot ziens op Museumnacht Kids Haarlem, waar avontuur en verwondering op je wachten! 🌟🎨

N.B. Hier kan je lezen wat er in De Hoofdwacht te doen is met Museumnacht Kids

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie