Museumnacht Kids

Hele Hoofdwacht
De_Jonge_Muggen_20191019_MN-Kids-Haarlem_002_2H7A3243-1024x683
Datum: zaterdag 21 oktober 2023

Zet de datum alvast in de agenda!

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een avondopenstelling van vele Haarlemse erfgoedinstellingen.  Elke erfgoedinstelling heeft een eigen programma. Dit jaar is het thema Superhelden.

Voor De Hoofdwacht heeft Andrea Roosen het verhaal van Ridder Koen en de Haarlemse Muggen geschreven. Een historisch onverantwoord sprookje. Tijdens Museumnacht Kids krijgen de jonge bezoekers in De Hoofdwacht op elke verdieping een deel van het verhaal te horen, te zien en te beleven.  Vrijwilligers van de werkgroep Jonge Muggen, scouting Chama Urafiki en Geschiedenis met een twist vertellen het verhaal.

HOE?  Tja.. laat je verrassen: kom met de kinderen , kleinkinderen, bonuskinderen en buurkinderen naar De Hoofdwacht op 21 oktober 2023.  Kijk op de website van Museumnacht Kids voor meer informatie en vraag de nieuwsbrief aan, dan blijft u op de hoogte van dit mooie evenement!

 

Historische Vereniging Haerlem in de Hoofdwacht

Het verleden is overal in de stad te zien en daar zijn ze bij Historische Vereniging Haerlem gek op. Ze proberen dit in leven te houden zodat de nieuwe generaties ook leren over de geschiedenis van de stad. Niet gek dat de vereniging in één van de oudste gebouwen van Haarlem zit: De Hoofdwacht aan de Grote Markt. Ga op expeditie door dit mooie pand en ontdek alles over de Haarlemse geschiedenis tijdens Museumnacht Kids Haarlem.

 

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?