HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Eeuwenoude poort van Haarlem even zichtbaar, maar nu weer verstopt

"Een fascinerend gezicht." Tim Hoogendijk, archeoloog van de gemeente Haarlem, is onder de indruk van het fundament van de poort dat zichtbaar is geworden bij de renovatie van de Schalkwijkerburg. Het gaat om restanten van één van de veertien stadspoorten die Haarlem rijk was: de Schalkwijkerpoort.  

Dat dit deel van de poort tevoorschijn kwam tijdens de werkzaamheden, was een verrassing voor de gemeente. Die ging er namelijk van uit dat de overblijfselen waren verwijderd bij de bouw van de brug in 1927. "We waren blij verrast'', vertelt Hoogendijk.

Lees verder bij NH nieuws

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie