HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Dit najaar staat Teylers Museum in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In de tentoonstelling Hockney’s Eye (23 september 2022 tot en met 29 januari 2023) zijn werken van Hockney te zien in directe dialoog met tekeningen, schilderijen en natuurwetenschappelijke objecten.

Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters.

Tekeningen, schilderijen en digitale werken
De tentoonstelling is een samenwerking met het Fitzwilliam Museum en de Heong Gallery, Downing College in Cambridge, samengesteld door Jane Munro en gastconservatoren Martin Kemp en Martin Gayford. In Cambridge opende Hockney’s Eye vorige week voor het publiek om in september, in speciaal aangepaste vorm, naar Teylers Museum te komen. Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken worden niet alleen in de tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische schilderijenzalen van het museum. In de wetenschappelijke zalen en in Pieter Teylers Huis worden reconstructies gemaakt van historische artistieke hulpmiddelen zoals een perspectiefraam, een bolle spiegel en een camera obscura.

Lees verder bij Teylers

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie