HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Dit jaar wordt het vijfhonderdste geboortejaar van onze stadsgenoot Coornhert uitgebreid herdacht en gevierd.
Volgens Wim Cerutti, voorzitter van de Coornhert Stichting Haarlem is Dirck Volckertszoon Coornhert met Frans Hals de belangrijkste Haarlemmer ooit en een van de meest waardevolle cultuurdragers van ons land. Kampioen van de tolerantie, strijder voor vrijheid en gelijkwaardigheid, schrijver van zo’n 150 boeken en pamfletten, grafisch kunstenaar met 300 prenten op zijn naam.

Stadssecretaris van Haarlem. Topadviseur van Willem van Oranje. Een alleskunner en multitalent. Het  Coornhert jaarprogramma wordt op 8 februari gepresenteerd. Iets om naar uit te kijken! Er zit heel wat in dat samen met de Vereniging Haerlem wordt georganiseerd, zoals de tentoonstelling ‘Kenau: Haarlemse heldin’ en de jaarexcursie naar Gouda en Dordrecht. We zullen aan het Coornhert500-jaar in het Haerlem Nieuws en op deze website dit jaar veel aandacht besteden. Coornhert is het waard!

Coornhert 3

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie