HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Museum Haarlem gaat op 19 januari even open als sportschool!

In aansluiting op acties van de theaters (Theater Kapsalon) op woensdag laten ook de  Nederlandse musea zich horen met een ludiek protest: De Museum Gym. Musea door heel het land openen voor één dag hun deuren om aandacht te vragen voor meer eenheid, openheid en eerlijkheid in de versoepelingen van de corona maatregelen. Woensdag kun je dus niet alleen je haar laten doen in theaters maar ook gymmen in musea!

Museum Haarlem doet mee dus kom woensdag 19 januari tussen 13 en 16 uur gratis (hersen)gymmen tussen de kunst. Directeur Laura van der Wijden geeft je - samen met enkele collega's - een unieke belevenis en laat je squaten en planken. Of je gaat voor de hersengym bij Allemaal Haarlemmers. Trek ook je sport outfit aan (niet verplicht maar wel gewaardeerd) en kom langs! Na afloop is er tegen betaling ‘coffee/tea-to- go’.

Reserveren en ervaring is niet nodig; wel een geldige QR-code in de Coronacheck-app, ID en een mondkapje.

Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
Tel. 023 – 542 24 27
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De Museumvereniging:
Ondanks dat we als museumsector heel erg ongelukkig waren over de sluiting van onze musea, hebben we er alles aan gedaan optimistisch te blijven en toekomstgericht en in oplossingen te denken. Die hebben we gevonden: het protocol dat de musea de afgelopen twee jaar ingezet hebben, garandeert een veilig bezoek. Dat is onderzocht en bewezen. Steeds hebben wij meegewerkt, meebewogen, met begrip voor de crisis waar wij als samenleving in zitten. “Samen houden we corona onder controle”, dat vraagt om solidariteit en eensgezindheid. En wil je eensgezind zijn, dan vraagt dat om duidelijk uitlegbaar, eerlijk beleid.
 Zaterdag ging de Bijenkorf open, de IKEA ging open. ‘Doorstroomlocaties’ werd dat zo mooi genoemd de afgelopen twee jaar. De musea, toch altijd in diezelfde categorie geplaatst en bewezen veilig, bleven dicht. Waarom? Mark Rutte legde het tijdens de persconferentie vrijdag uit: omdat dit teveel “verplaatsingen” zou opleveren. Hoe belangrijk en succesvol ook, de 450 musea in Nederland staan qua verplaatsingen in geen enkele verhouding tot de verplaatsingen naar die 85.000 winkels.
Er is geen enkele logische reden de musea gesloten te houden. Voor en achter de schermen werkt de Museumvereniging aan de lobby om de musea zo snel mogelijk open te laten gaan. We krijgen van alle kanten hulp aangeboden, verschillende musea zijn al acties begonnen. Zo wisten het Drents Museum en Museum Coevorden al flink de aandacht te trekken. Graag willen wij, in aansluiting op die acties en die van de theaters (Theater Kapsalon) op woensdag ook collectief van ons laten horen met De Museum Gym.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie