Evenementen en Lezingen

De werkgroep organiseert excursies en lezingen, zoals busexcursies en de jaarlijkse Luilakwandeling.

Leden van de werkgroep

  • Mariska Krikken
  • Joan Patijn
  • Remmert Pels
  • Elisabeth Rybczynska
  • Tineke Sleeking

Contact
De werkgroep is bereikbaar via
Werkgroep Evenementen en Lezingen t.a.v. Mariska Krikken
Postbus 1105
2001 BC Haarlem
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: Fotoalbums     Archief

Bezoekers aan evenementen, georganiseerd door de Historische Vereniging Haerlem, stemmen in met het vastleggen van zichzelf op beeld- en geluidsdragers en de openbaarmaking hiervan. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.”

Activiteiten blog

In deze rubriek vind je verslagen en foto's van de huidige en recente activiteiten bij de Historische Vereniging Haerlem.

Over de activiteiten die verder achter ons liggen (de periode 2010-2017), kunt u onze documentatie raadplegen via de knop hieronder.

Zaterdag 27 mei om 14.00 uur bij Huis te Manpad; historische buitenplaats te Heemstede

Tijdens de rondleiding door het park krijgt u informatie over de geschiedenis en het huidige gebruik van het landgoed. Ook de specifieke natuurelementen zullen niet onbesproken blijven.

Romantische landschapsstijl
Een wandeling door het park betekent een stap in het verleden. Na elke bocht of wending verandert het uitzicht, precies zoals de ontwerpers van de Engelse landschapsstijl het bedoeld hebben. Met doorkijkjes, tussen bomen of de weerspiegeling in het water.

Franse landschapsstijl
De restanten van de Franse landschapsstijl zijn nog waarneembaar met de symmetrie op het voorplein en de zichtas over de wildbaan. De sculpturen in het park geven deze buitenplaats net even meer cachet dan de tuin van de buren. En dat was nu ook precies de reden om ze hier te plaatsen.

Langste slangenmuur
De slangenmuur is een bezienswaardigheid op zich. Tegen deze kronkelende muur, gebouwd tussen 1720 en 1740, staan hele oude fruitboomrassen. Die bomen zijn in een hele specifieke leivorm gesnoeid. Het is de langste slangenmuur van West-Europa, meer dan 200 meter.

De rondleiding duurt circa 1,5 uur. Deze gaat soms over smalle paadjes. Huisdieren worden niet toegelaten. De gebouwen van Huis te Manpad worden particulier bewoond en zijn niet open voor het publiek.

Zaterdag 27 mei om 14.00 uur

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, de kosten bedragen 4 euro p.p. ten behoeve van de Stichting Huis te Manpad ter plaatse contant, bij voorkeur gepast, te voldoen. Het verzamelpunt en startpunt is bij de toegangspoort aan de Herenweg. U parkeert uw auto buiten het terrein, fietsen kunt u zetten bij het linker koetshuis.

Aanmelden kan via deze link.