Van 9 tot en met 18 oktober.  Historische verhalen van de industriële geschiedenis komen tot leven met behulp van theater en workshops in het Noordzeekanaalgebied.

 

Het was even spannend of het dit jaar zou kunnen plaats vinden: de jaarlijkse Week van de Industriecultuur, waarin bedrijven hun deuren openzetten en de historische verhalen van de industriële geschiedenis tot leven komen met behulp van theater en workshops in het Noordzeekanaalgebied. Maar met een aangepast programma is er in de herfstvakantie van 9 tot en met 18 oktober toch van alles te doen in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek!

Creatieve bedrijvigheid
Dit jaar staat de creatieve bedrijvigheid en de nieuwe maakindustrie centraal tijdens de Week. Drie broedplaatsen in het gebied geven een inkijkje in hun creatieve gemeenschappen. Er is kunst te zien op de Beverwijk Business Docks, gemaakt door een collectief van kunstenaars voor de manifestatie WERKEN. Bezoekers kunnen ook zelf artistiek deelnemen tijdens de verschillende workshops in schilderen, tekenen en fotografie. Verder ontbreekt ook dit jaar de theatrale beleving van het industriële verleden niet. In IJmuiden doe je langs het Noordzeekanaal mee aan Overkijk, in Beverwijk reis je mee met het verhaal over de historische stoomtram en in de Zaanstreek deel je lief en leed met een Zaans arbeidersgezin over de Honigfabriek of zie je Don Quichot vechten tegen de industriële ontwikkeling.

Met diverse vaartochten over het Noordzeekanaal en de Zaan bieden we een heel ander perspectief op het industriële gebied, de geschiedenis van de cacao, de scheepvaart en de vele mysterieuze gebouwen langs het water.

Reserveren is meemaken
Het programma is coronaproof, daarom is er ruimte voor een kleiner publiek waarmee we samen de coronamaatregelen in acht nemen. Meer hierover en over het uitgebreide programma lees je op onze website: www.industriecultuur.nl. Daar kun je online reserveren voor de activiteiten! Klik hier voor de activiteiten.

Week van de Industriecultuur. Affiche Eric Coolen
Week van de Industriecultuur. Foto Gijs Hardeman