Thé Tjong-Khing: 90 jaar jong en Khingspiratie – 7 april tot en met 10 september 2023

Thé Tjong-Khing is één van Nederlands bekendste en meest geliefde kinderboekenillustratoren. Maar dat niet alleen, hij heeft ook zijn unieke stempel op de Nederlandse stripgeschiedenis gedrukt. In de tentoonstelling Thé Tjong-Khing:90 jaar jong, ter ere van zijn 90ste verjaardag op 4 augustus 2023, wordt een breed en actueel overzicht gegeven van zijn oeuvre tot nu toe, van de eerste tekeningen uit zijn studententijd in Bandung tot zijn meest recente project met Arnon Grunberg.

In Verwey Museum Haarlem zijn uit alle fases van Khings leven voorbeelden te zien. Er is aandacht voor het maakproces van de strip, en de grote invloed van de cinema op het stripwerk van de filmkenner Thé Tjong-Khing. En natuurlijk zijn er ook de bekende kinderboekenillustraties, vaak originele tekeningen en niet eerder geëxposeerd werk. En kom ook kijken naar unieke beeldjes van personages uit de stopmotion-animatiereeks Vos en Haas.
 

Khingspiratie

Wie jarig is, viert feest. En daarom heeft Khing illustratoren uitgenodigd om samen met hem te exposeren. Van 7 april t/m 18 juni zijn dit Marloes De Vries en Emanuel Wiemans en van 21 juni t/m 11 september nemen Janneke Ipenburg en Branco Suijkerbuijk hun plaats in. Alle vier zijn ze persoonlijk geselecteerd door Khing, en alle vier zijn ze op de een of andere manier beïnvloed of geïnspireerd door de meester. Zie bijlage voor het persbericht.
 

Thé Tjong-Khing: 90 jaar jong en Khingspiratie – 7 april tot en met 10 september 2023 in Verwey Museum Haarlem.