Exposities

Onze huidige- en eerdere exposities

De Historische Vereniging Haerlem organiseert regelmatig exposities. De meeste vinden plaats in De Hoofdwacht, maar het gebeurt ook wel dat we op andere interessante locaties exposeren.
Hieronder vindt u een lijst van exposities die we in het verleden hielden, maar ook een overzicht van onze actuele- of toekomstige exposities.

Voor meer informatie over lopende projecten kunt u hiernaast de link naar onze agenda gebruiken.

Waar: Historisch Museum Haarlem
Entreegeld: jongeren t/m 18 jaar gratis - volwassenen € 5,00
Startdatum evenement: 2014-01-24
Einddatum evenement: 2014-08-02

Tentoonstelling over Kenau en andere Haarlemse heldinnen uit het verleden en heden.

 

Vanaf 25 januari 2014 is de tentoonstelling Vrouwen met lef - Kenau en andere Haarlemse heldinnen te zien, over Haarlemse vrouwen. die bijzonder zijn, omdat ze iets voor Haarlem hebben betekend, voor de vrouwen in het algemeen belangrijk zijn geweest, veel moed hadden, of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De historische vrouwen zijn aangevuld met één hedendaagse Haarlemse vrouw die belangrijk voor de stad is.

De aanleiding van de tentoonstelling is de film over Kenau, die in het voorjaar van 2014 uitkomt, en waarvan de volledige teaser trailer online te zien is, en het recent verschenen boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek. 

Het publiek heeft geholpen de inhoud van de tentoonstelling te bepalen en een keuze gemaakt uit een shortlist bestaande uit vijftien historische vrouwen die het waard zijn dat hun verhalen in het museum te zien zijn.

In de tentoonstelling is onder andere aandacht voor Margaret Kropholler, de eerste vrouwelijke architect van Nederland, Amy Groskamp-ten Have, die de Nederlanders etiquette heeft bijgebracht, en de meest bekende Haarlemse heldin: Kenau Simonsdr. Hasselaer.

De tentoonstelling was tot en met 3 augustus 2014 te bewonderen in het Historisch Museum Haarlem

 

Gr. Heiligland 47
2011 EP Haarlem