Film over De Hoofdwacht

van Wim Cerutti en Marius Bruijn

 

In Corona-tijd en met de 1,5 meter-regel, zijn lezingen en rondleidingen niet of nauwelijks te realiseren. Zo moest de lezing van Wim Cerutti over De Hoofdwacht, gepland voor medio maart vervallen. Dat bracht stadsgids, theater- en tentoonstellingsmaker Marius Bruijn en Haarlem-publicist en historicus Wim Cerutti op het idee om enkele korte films te maken over Haarlemse thema's, waarbij de kijker wordt meegenomen op een historische speurtocht. 

De eerste film die klaar is, heeft De Hoofdwacht als onderwerp, waarbij Wim Cerutti als gids en verteller optreedt. Er zijn twee versies: klik hier voor een korte versie van 12 minuten en klik hier voor een langere versie van 28 minuten. Inmiddels zijn er twee video's beschikbaar met Marius Bruijn als gids: over bezwerende metseltekens in middeleeuwse gebouwen en over de Haarlemmermeer stoomspoorlijn die in 1935 werd gesloten.
 

Speciaal voor de leden van de Historische Vereniging Haerlem vindt er een digitale voorvertoning plaats. Woensdagavond 17 juni om 19.30 uur wordt de film na een korte inleiding van de makers via Zoom uitgezonden. Na het bekijken van de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan Marius Bruijn en Wim Cerutti.

Bij deze virtuele presentatie kunnen leden van de Historische Vereniging Haerlem aanwezig zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelnemers ontvangen op 17 juni een mail (met inloghandleiding) met de link naar Zoom en het bijbehorende wachtwoord om deel te nemen. Een half uur voor aanvang van de presentatie kan er gebeld worden voor hulp bij het inloggen.

"Bezoekers aan evenementen, georganiseerd door de Historische Vereniging Haerlem, stemmen in met het vastleggen van zichzelf op beeld- en geluidsdragers en de openbaarmaking hiervan. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend."