HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Scholen-debat

Coornhert500-jaar
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
vrijdag 28 oktober 2022

28 oktober 2022

Plaats: Aula Coornhert Lyceum, Lyceumlaan 1, Haarlem-Zuid
Toegang: gratis
Nadere details volgen

Door het Coornhert Lyceum wordt onder auspiciën van de Coornhert Stichting Haarlem, in nauwe samenwerking met het Nederlands Debat Instituut een debat georganiseerd waarbij als deelnemers (naast het Coornhert Lyceum zelf) worden uitgenodigd het Mendelcollege (Haarlem), het Atheneum College Hageveld (Heemstede) en het Haarlemmermeer Lyceum. 

Er wordt gediscussieerd over stellingen m.b.t. thema’s die verband houden met kerndenkbeelden van Coornhert, zoals tolerantie, gelijkheid, vrijheid, respect en rechtvaardigheid.

Lees verder

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie