HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Rondje om de kerk

Rondje_om_de_kerk
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
zondag 29 oktober 2023

Wegens gebrek aan belangstelling gaat deze gezinswandeling niet door

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Op zondag 29 oktober is het mogelijk een gezinswandeling Rondje om de kerk mee te lopen.

Een middeleeuwse wandeling van ongeveer 1 uur in hartje Haarlem voor kinderen vanaf 4 jaar met hun (groot)ouders in kleine groepjes (maximaal 15 personen). Je ontmoet  de bierbrouwersvrouw, de stovenzetster, de ridder en de Zandvoortse visvrouw en zij vertellen over hun leven in de middeleeuwen. Startpunt is De Hoofdwacht om 13.00 uur en ook om 14.00 uur.

Wegens gebrek aan belangstelling gaat deze gezinswandeling niet door

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie