HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Excursie naar Hoorn

Agenda_-_excursie_Hoorn_2
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
dinsdag 23 mei 2023

De excursie naar Hoorn is afgelast i.v.m. te weinig belangstelling.

De jaarlijkse excursie gaat deze keer op dinsdag 23 mei naar Hoorn. Een historische stad aan het Markermeer. De sporen van onder andere de VOC zijn hier goed zichtbaar.

‘s Ochtends staat een bezoek aan het Museum van de 20e eeuw op het programma. Dit museum, gewijd aan de 20e eeuw, is een feest der herkenning en een nostalgische belevenis. Het museum is gevestigd in een oude gevangenis. We lunchen in het museum. Na de lunch nemen de stadsgidsen van Vereniging Oud Hoorn ons mee voor een stadswandeling.

Kosten voor deelname bedragen 15 euro p.p., hierin zijn inbegrepen de lunch en de stadswandeling. Niet inbegrepen zijn het vervoer en de museumentree. 

Het Museum van de 20e eeuw is gratis te bezoeken met een museumkaart. De bankgiroloterij VIP-kaart is niet geldig. De reguliere entreeprijs bedraagt 10 euro.

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie