HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Museumnacht Kids

De_Jonge_Muggen_20191019_MN-Kids-Haarlem_002_2H7A3243-1024x683
Categorie
Hele Hoofdwacht
Datum
zaterdag 21 oktober 2023

Zet de datum alvast in de agenda!

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een avondopenstelling van vele Haarlemse erfgoedinstellingen.  Elke erfgoedinstelling heeft een eigen programma. Dit jaar is het thema Superhelden.

Voor De Hoofdwacht heeft Andrea Roosen het verhaal van Ridder Koen en de Haarlemse Muggen geschreven. Een historisch onverantwoord sprookje. Tijdens Museumnacht Kids krijgen de jonge bezoekers in De Hoofdwacht op elke verdieping een deel van het verhaal te horen, te zien en te beleven.  Vrijwilligers van de werkgroep Jonge Muggen, scouting Chama Urafiki en Geschiedenis met een twist vertellen het verhaal.

HOE?  Tja.. laat je verrassen: kom met de kinderen , kleinkinderen, bonuskinderen en buurkinderen naar De Hoofdwacht op 21 oktober 2023.  Kijk op de website van Museumnacht Kids voor meer informatie en vraag de nieuwsbrief aan, dan blijft u op de hoogte van dit mooie evenement!

 

Historische Vereniging Haerlem in de Hoofdwacht

Het verleden is overal in de stad te zien en daar zijn ze bij Historische Vereniging Haerlem gek op. Ze proberen dit in leven te houden zodat de nieuwe generaties ook leren over de geschiedenis van de stad. Niet gek dat de vereniging in één van de oudste gebouwen van Haarlem zit: De Hoofdwacht aan de Grote Markt. Ga op expeditie door dit mooie pand en ontdek alles over de Haarlemse geschiedenis tijdens Museumnacht Kids Haarlem.

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie