Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Historische Middag Genootschap Oud Schalkwijk Haarlem

Strijd_om_het_Haarlemmermeer
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
zaterdag 25 maart 2023

Op de 2de Genootschapsmiddag van de Historische Middag Genootschap Oud Schalkwijk Haarlem (GOSH) vertelt Irene Moors over Haarlem-Schalkwijk. Als jong meisje was zij met haar gezin één van de eerste bewoners van Meerwijk. De presentatrice bewaart goede herinneringen aan haar jeugdjaren op o.a. De Laurensschool, Dom Helder Camaracollege, het Schalkererf, Speeltuin Vereniging de Ring en de Stuif-Stuif.

ZEESLAG
Verder een boeiende lezing over de zeeslag op het Haarlemmermeer door auteur Ralph van der Lans, een nostalgische presentatie van foto's, de totstandkoming van het Heempark, een loterij en de lancering van een typisch Schalkwijks drankje...

Zaterdag 25 maart 2023, inloop vanaf 12.30 uur met koffie/thee. Einde omstreeks 15 uur met een versnapering. Wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1, Haarlem. Toegang: €4,50 (inclusief drankjes, hapjes, loterij). Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie