HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Luilakwandeling

Elswout
Categorie
Excursies
Datum
zaterdag 4 juni 2022

Op zaterdag 4 juni zal vroeg in de ochtend de traditionele Luilakwandeling plaatsvinden. Locatie Elswout.

Huub Schous de schrijver van het boek - Elswout, de best bewaarde buitenplaats van ons land -, vertelt ons tijdens de wandeling over de geschiedenis van de rijke Amsterdamse zakenlieden en bankiers die Elswout hebben bewoond.

De diverse bouwwerken en hun functies passeren de revue. En er is aandacht voor de natuur in deze oase van rust midden in de drukke Randstad. Maar daarnaast worden verleden en heden met elkaar verbonden. Want Elswout is veel meer dan geschiedenis! En waar eens rijke Amsterdamse zakenlieden en bankiers in alle beslotenheid hun gasten ontvingen, gaan wij vrij rondlopen en genieten van al het moois dat bewaard is gebleven.

Natuurlijk is er ook tijd voor een kop koffie/thee. Klik hier om je aan te melden.

Start is om 9.00 uur. kosten 6,50 euro voor leden, introducees betalen 8,50 euro.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie