HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Podcast 't Sant erover

Barnaart een restauratieverslag

huis_barnaart
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
maandag 12 december 2022

Op maandag 12 december om 20.00 uur houdt Ann-Katrin Adolph, voormalig architect bij Hendrick de Keyser en inmiddels zelfstandig werkend onder de naam AKA Erfgoed, een lezing over de restauratie van huis Barnaart in de Doopsgezinde kerk aan de Frankestraat 24 te Haarlem.

Ann-Katrin Adolph, verantwoordelijk voor de restauratie van huis Barnaart ontving de Lieven de Key penning voor het uitstekende restauratieresultaat. Een dergelijk project legt een aanzienlijke verantwoordelijkheid bij de betrokken vakmensen. In de praktijk zie je dat terug in de vele onderzoeken gedaan door historici, architecten en specialisten. Denk aan onderzoek naar kleuren, stoffen en lijsten. Voor de restauratie van het begin negentiende-eeuwse Huis Barnaart in Haarlem was het nodig om ‘spreekwoordelijk’ in het hoofd van architect Abraham van der Hart te kruipen om zijn ontwerpopvattingen te kunnen reconstrueren’.

Leden van Historische Vereniging Haerlem, lidmaten van de Doopsgezinde kerk, vrijwilligers van huis Barnaart en leden van de geschiedenistafel van de Sociëteit Vereeniging betalen 5 euro, introducees 7,50 euro.
Koffie, thee en andere dranken zijn niet inbegrepen.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie