Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Datum : zaterdag 30 september 2023

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Barnaart van binnen en buiten

CorrWBarnaart
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
dinsdag 18 oktober 2022

Lezing Mechteld Gravendeel: Barnaart van binnen en buiten
Dinsdag 18 oktober, 20.00 uur in de Van Bragtzaal van de Doopsgezinde Kerk Frankestraat 24 Haarlem  
 
Archivaris Mechteld Gravendeel heeft afgelopen maanden op het Noord-Hollands Archief het eeuwenoude archief van de Haarlemse doopsgezinde familie Barnaart geordend en beschreven zodat onderzoekers het kunnen raadplegen. De familie Barnaart maakte fortuin in de handel in stoffen en manufacturen en is bekend als bewoners van landgoed Vogelenzang en Huis Barnaart in Haarlem. De bekendste telg is jonkheer Willem Philip Barnaart (1781-1851). Het archief is zeer gevarieerd: van 17e-eeuwse reisverslagen en brieven van zakenrelaties uit Spanje en de Caraïben tot 19e-eeuwse liefdesbrieven en stukken van de Wereldjamboree in 1937. In de lezing passeren de belangrijkste familieleden en hun wetenswaardigheden de revue en zal ook ingegaan worden op hun connectie met de Doopsgezinde kerk.  
 
 
Leden van Historische Vereniging Haerlem, lidmaten van de Doopsgezinde kerk en leden van de geschiedenistafel van de Sociëteit Vereeniging betalen 5 euro, introduc(e)es 7,50 euro.
Koffie en thee vooraf zijn inbegrepen, een optioneel drankje na afloop kan ter plekke worden betaald.   
 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie