HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Museumnacht Kids

ridder_koen_met_hoofdwacht
Categorie
Hele Hoofdwacht
Datum
zaterdag 22 oktober 2022

 

MuseumNacht Kids gaat helaas niet door: de organisatie krijgt het financieel niet rond.

Zet die datum al vast in de agenda! Speciaal voor alle kinderen van 4-11 jaar is er dan een avondopenstelling van veel Haarlemse erfgoedinstellingen.  Elke instelling heeft een speciaal programma voor de jeugd.  Het thema dit jaar is superhelden.
Voor De Hoofdwacht is door Andrea Roosen het verhaal van Ridder Koen en de Haarlemse muggen geschreven. Een historisch onverantwoord sprookje.  Hier gaan we mee aan de slag.

De bezoekers aan De Hoofdwacht krijgen op elke verdieping een deel van het verhaal te horen, te zien en te beleven. Met vrijwilligers van de werkgroep Jonge Muggen, scouting Chama Urafiki en Geschiedenis met een twist komt het verhaal tot leven. Hoe?  Tja.. laat je verrassen: kom met kinderen, kleinkinderen, bonuskinderen en buurkinderen naar De Hoofdwacht op 22 oktober 2022. 

Kijk op de website van Museumnacht Kids en vraag de nieuwsbrief aan dan blijft u op de hoogte van dit mooie evenement!

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie