HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Historisch Café ‘Het beleg van Haarlem’

Historisch_Cafe_30_mei
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
maandag 30 mei 2022

Het Historisch Café van maandagavond 30 mei heeft het ‘Beleg van Haarlem’ als thema. Van december 1572 tot en met juli 1573 bestookten de Spaanse troepen de Spaarnestad. Uiteindelijk moest een uitgehongerd Haarlem zich gewonnen geven.

Sprekers zijn Laura van der Wijden, directeur van Museum Haarlem, prentenverzamelaar Johan den Hertog en stadsarcheologe Anja van Zalinge.

Joost Mulder neemt de gesproken column voor zijn rekening.

De toegang bedraagt € 5,00 (uitsluitend te voldoen per pin). Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: Janskerk, Jansstraat 40. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Tip! In Museum Haarlem is momenteel een tentoonstelling over het beleg te zien.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie