HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Godfried Bomansmiddag

1929_Godfried_Bomans_en_Harry_Prenen_SFA003017887
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
zondag 3 april 2022

Ter gelegenheid van de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans eind vorig jaar bundelde schrijver/acteur/presentator Joost Prinsen diens beste essays en beschouwingen in de bloemlezing In alle ernst.

Zondagmiddag 3 april zal Joost Prinsen vertellen over zijn keuze, zijn connectie met Godfried Bomans en waarom Bomans' beschouwingen nog steeds het lezen waard zijn. Naast Joost Prinsen geeft biograaf Gé Vaartjes acte de présence. Hij zal vertellen over de voortgang van de Bomans-biografie waaraan hij werkt.  Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaarten kunnen afgehaald worden in Kennemer Boekhandel.


Naast zijn bekende boeken als Erik of het klein insectenboek, Pieter Bas, Sprookjes en verhalen schreef Bomans ook talloze artikelen, essays, beschouwingen. De lichtvoetige stijl, zijn handelsmerk, komt daarin geweldig tot zijn recht. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De middag vindt plaats in Noord-Hollands Archief (Jansstraat 40, Haarlem). De organisatie is in handen van Stichting Literair Haarlem en Kennemer Boekhandel. Uiteraard zal Prinsen na afloop signeren.

Datum: zondag 3 april
Aanvang: 14:30 uur (inloop vanaf 14:15 uur)
Locatie: Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40 te Haarlem
Entree: €10
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 023-5251944

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie