Ontdek Haarlem

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast Gravenstad 2

Erfgoedfestival Haarlem

erfgoedfestifal2024
Categorie
Lezingen
Datum
zaterdag 23 november 2024
Locatie
Bakenesserkerk Vrouwenstraat 12 Haarlem

Op zaterdag 23 november 2024 openen de deuren van de Bakenesserkerk van 11.00-16.00 uur voor het eerste Erfgoedfestival Haarlem, georganiseerd door Team Erfgoed van de gemeente. Deze dag staat in het teken van Erfgoed Haarlem in al haar facetten: archeologie, monumentenzorg en bouwhistorie komen aan bod tijdens een afwisselend programma voor jong en oud. Op deze dag vieren wij ook de 779e Verjaardag van Haarlem: op 23 november 1245 kreeg Haarlem stadsrechten!

Op het programma staan korte lezingen over erfgoed projecten van de gemeente (zoals Haarlemse bruggen op kleur), het verduurzamen van monumenten, bouwhistorisch onderzoek en 6000 jaar archeologie en geschiedenis van Haarlem. U kunt ook meer informatie krijgen over verbouwen en verduurzamen van monumenten en hierover een afspraak maken bij het Monumentenloket.  

Workshops en kinderactiviteiten
En er is meer: er zijn doorlopende workshops over het uitzoeken van beerput materiaal en onderzoek aan dierenbotten . Ook zijn er eeuwenoude archeologische en bouwhistorische voorwerpen te bekijken. Er is een ‘wat komt er uit het jaar 1245 quiz’ (met een toepasselijke hoofdprijs). Kinderen kunnen een eigen glas in lood boekenlegger knutselen en een kasteel bouwen.

Praktisch:
Het festival wordt georganiseerd van 11.00-16.00 uur in de Bakenesserkerk (Vrouwenstraat 12) in Haarlem waar de archeologen van de gemeente kantoor houden. Het festival is gratis toegankelijk. Het lezingen programma met aanvangstijden en alle andere activiteiten staat op de website www.archeologischmuseumhaarlem.nl

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de foto's hieronder voor meer informatie.