HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Kunst in het Coornhert Lyceum

Coornhert500-jaar
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
dinsdag 13 september 2022

In het Coornhert Lyceum bevinden zich verschillende bijzondere kunstobjecten die verband houden met Coornhert, maar die de meeste Haarlemmers niet kennen. Op 13 september opent het Coornhert Lyceum zijn deuren zodat iedereen de Coornhert-objecten kan bekijken. U krijgt deskundige toelichting door Harm van Ee (docent en cultuur coördinator van het Coornhert Lyceum) en Wim de Wagt (architectuurhistoricus).

Het Coornhert Lyceum is een CultuurProfielSchool waar veel aan kunstbeoefening wordt gedaan. Daar krijgt u tijdens uw bezoek ook een indruk van. U kunt met behulp van docenten ook zelf iets drukken op de lino pers.

In de hal van het Coornhert Lyceum staat een fraai beeld van Coornhert, in 1987 gemaakt door de Haarlemse beeldhouwer Jan van Borssum Buisman, uitgevoerd in brons op een granieten sokkel. In het trappenhuis is een natuursteen mozaïek uit 1961 aangebracht, in kleurrijke breuksteen, afmetingen drie bij zes meter, van de kunstenaar Levinus Tollenaar (1918-1970) met als thema de Griekse held Heracles, waarop linksonder ook het notarismerk van Coornhert is afgebeeld: een weegschaal als symbool voor gelijkheid: de basis voor gerechtigheid. Op de verdieping bevindt zich een glas-in-loodraam uit 2010 van Joost Swarte over de keuzes en toekomst van de leerlingen. Hierop zien we Coornhert aan zijn schrijftafel.

De toegang tot ‘Kunst in het Coornhert’ is gratis. Plaats: Coornhert Lyceum, Lyceumlaan 1, Haarlem-Zuid. Aanvang 16.45, inloop vanaf 16.30 uur. Na afloop is er een drankje en niemand hoeft met honger naar huis, want voor lekkere hapjes, zoals tapas wordt gezorgd. Graag met het oog op de catering even tevoren aanmelden (vóór 12 september). Klik hier om u aan te melden.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie