Coronaproof Vaartocht Sluizen Ijmuiden (Vervalt Ivm Coronamaatregelen)

zeesluis_450
Categorie
Activiteiten buiten de Hoofdwacht
Datum
dinsdag 13 oktober 2020 11:00
Locatie
IJmuiden
Het is de werkgroep Evenementen en Lezingen van de Historische Vereniging Haerlem gelukt om een excursie te organiseren die, rekening houdend met de gepaste afstand, coronaproof is. Het gaat om de sluizenroute van de IJmuidense rondvaart. 
 
Datum: dinsdag 13 oktober
Tijd vertrek: 11.00 uur
Kosten: 20 euro graag betalen aan HVH organisatie.
 
Er zijn maximaal 20 plekken.
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is noodzakelijk.
 
De vaartocht begint met het schutten door een van de sluizen. Aansluitend varen we naar de in aanbouw zijnde zeesluis, waarbij langs het werk wordt gevaren. Vervolgens langs de Noordersluis en een stukje het spuikanaal in, waar de zout/zoetwaterkering wordt aangelegd. 
De tocht gaat verder langs de reservedeur van de Noordersluis weer terug langs de nieuwe zeesluis, middensluis en een van de schutsluizen om weer te eindigen bij de afmeerplek.
De kapitein geeft tekst en uitleg bij de vaart.
 
Vertrekpunt
De boot vertrekt en komt aan op de ligplaats “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein. Deze ligt aan de zogenaamde “Kop van de haven”. De ligplaats is bij het vissersmonument van de man met de lantaarn. 
___________________________________________________________________________
 
 

Powered by iCagenda