HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Stel, je hebt een vraag over het verleden. Waar begin je dan met je zoektocht naar een antwoord? Zoeken op de website van een archief werkt anders dan Google.

 

In archiefinstellingen liggen niet alleen eeuwenoude stukken. Ook over bijvoorbeeld jouw sportclub, jouw woning of de echtscheiding van je ouders kan informatie bewaard worden in een archief.

Stel, je hebt een vraag over het verleden. Waar begin je dan met je zoektocht naar een antwoord?

Zoeken op de website van een archief werkt anders dan Google. In deze video leer je hoe je op de site van een archief de informatie vindt die je zoekt.

Kijk hier voor meer archieftips.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie