HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Kom 31 januari meer te weten over de historie van de Nieuwe Groenmarkt!

Op woensdag 31 januari houdt bureau SteenhuisMeurs in de Gravenzaal op het stadhuis een presentatie over de historie van de Nieuwe Groenmarkt en de Krocht. Dat doen ze vanuit hun expertise op cultuurhistorisch gebied. Tijdens de presentatie zullen veel leuke en interessante feiten over de buurt langskomen en we gaan terug in de tijd tot wel 1600! De beelden en verhalen over die tijd kunnen inspiratie bieden voor de nieuwe inrichting van de straten.

De bijeenkomst duurt van 19:30 tot 21:30. U kunt op 31 januari vanaf 19:15 inlopen bij de receptie op Grote Markt 2 te Haarlem. Voor deze bijeenkomst hoeft u zich niet van tevoren aan te melden. Kom dus vooral even een kijkje nemen als u geïnteresseerd bent!

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie