HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Het ‘Cuypersjaar’ begint op 20 januari in Josephs belangrijkste werk, de kathedraal van Haarlem

Joseph Cuypers geniet, grote bekendheid. Zijn oeuvre is groot: Beursplein 5, gemeentehuizen, kloosters, 75 kerken, twee kathedralen en diverse stedenbouwkundige projecten.

Op 20 januari 2024 zal het 75 jaar geleden zijn dat hij overleed.

Op verzoek van de familie Cuypers wordt het ‘Cuypersjaar’ begonnen in Josephs belangrijkste werk, de kathedraal van Haarlem. Geheel zoals hij dat zelf gewild zou hebben met een Heilige Mis uit dankbaarheid, daarna een lezing door em. prof. dr. Sible de Blaauw. En tot slot een korte rondleiding in zijn ‘magnum opus’, de Sint Bavo, de kathedrale kerk van het bisdom Haarlem.

Iedereen is welkom bij deze opening van het ‘Cuypersjaar’ op zaterdag 20 januari in de KoepelKathedraal. Als u bij de lezing aanwezig wilt zijn,  geeft u zich dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees hier het programmaoverzicht

Foto: Wikipedia 

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie