HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Werk Kees Verwey gecombineerd met dat van vier hedendaagse kunstenaars

De tentoonstelling BLOEM is nog te zien tot en met 7 januari 2024 in Verwey Museum Haarlem. Het oeuvre van Kees Verwey bestaat voor een groot deel uit bloemstillevens in olieverf of aquarel. In deze tentoonstelling is zijn werk gecombineerd met dat van vier hedendaagse kunstenaars: Marc Mulders, Maaike Schoorel, Evi Vingerling, Ronald Zuurmond. Ook in hun hedendaagse werk duiken bloemen, bomen of andere plantmotieven veelvuldig op.

Ondanks dat de thema's in de werken van de vier hedendaagse kunstenaars overeenkomen met die in het oeuvre van Kees Verwey, geven zij er andere interpretaties aan. Vooral de manier waarop de kunstenaars met hun thema omgaan, wat ze willen uitdrukken of bewerkstelligen verschilt aanzienlijk. De pasteuze doeken vol bloemen van Mulders gaan over de kwetsbaarheid van het leven. Vingerling wijst in haar kleurrijke gouaches op het troostend vermogen van de schoonheid van de natuur. Met haar gelaagde suggesties van landschappen en stillevens geeft Schoorel een hedendaagse draai aan een schilderkundige traditie en Zuurmond laadt zichzelf weer op via het meditatieve schilderen van zijn doorwerkte bloemstillevens.

BLOEM is samengesteld door gastcurator Pao Lien Djie en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem, Hofje Codde en Van Beresteyn, Stichting Kees Verwey en bevriende relaties. De werken zijn afkomstig van diverse particuliere bruikleengevers en de Stichting Kees Verwey. 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Titel      Laatste weken van BLOEM – t/m 7 januari 2024
Datum   8 juli 2023 – 7 januari 2024
Waar     Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
Tijd       Zondag en maandag 12 - 17 uur, dinsdag t/m zaterdag 11 - 17 uur
                          Elke eerste zondag van de maand gratis entree
 


Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie