HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Haarlem ‘Bierstad’ de tweede aflevering in de serie podcasts gemaakt door de Historische Vereniging Haerlem

Met haar lange en rijke geschiedenis kent Haarlem vele gezichten, elk met een mooi eigen verhaal. In de serie podcasts ‘t Sant erover zullen Wouter van Erkel en Bianca van Haasteren in deze geschiedenis duiken en in elke aflevering zoeken naar leuke, interessante verhalen en hopelijk bijzondere en aparte weetjes vinden.

Voor de tweede aflevering duiken ze in het verhaal achter Haarlem ‘Bierstad’.

In een gesprek met Hans van Felius, co-auteur van het boek ‘Brouwgeschiedenis van Haarlem’ bespreken ze het recept voor de groei van het brouwen en de stad. Het recept bestaat onder andere uit verschillende kruiden, maar ook smokkel, vetes, en mythe staan op het lijstje met ingrediënten. Welke rol speelde Zandvoort, Alkmaar, Heemstede, Mechelen en Antwerpen? Wanneer horen we van de eerste brouwerij en hoeveel waren er? Hoe zit het nu met het brouwen in Haarlem en kun je nog iets terug vinden van de oude brouwerijen?

Benieuwd naar het brouwsel in Haarlem en het tweede aflevering van de serie postcasts?

Podcast Haerlem 'Bierstad'

 

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie