HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Haarlems Sieraad Collectief in Verwey Museum Haarlem

Verborgen Schatten is van 1 nov t/m 21 januari 2024 te bezoeken in het Kabinet in Verwey Museum Haarlem.

Tijdens de Kunstlijn Haarlem zijn in het museum schitterende sieraden te bezichtigen. Speciaal voor deze expositie maakten de leden van het Haarlems Sieraad Collectief (HSC) unieke sieraden geïnspireerd op de nieuwe tentoonstelling Vrouwelijke Turkse Pioniers in het museum.

De kleine zaal in het museum is omgetoverd tot een schatkamer waar hedendaagse sieraden gemaakt van zilver, porselein, aluminium, goud, textiel, aluin en kunststof geëxposeerd worden. Wie wil kan met een zelfgekozen sieraad op de foto. De expositie is een initiatief van het Haarlems Sieraad Collectief in samenwerking met het museum.

Het HSC (www.haarlemssieraadcollectief.com) bestaat al meer dan 15 jaar en is opgericht om sieraadkunst als autonome kunstvorm onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Het bestaat uit: Sylvia Blickman, Judith Bloedjes, Hilde Foks, Jeanet Gem, Jennifer Hoes, Floor Max en Annemiek Steenhuis. Naast de gezamenlijke HSC-exposities, exposeren de leden ook individueel in binnen- en buitenland. Hun werk is opgenomen in tal van museumcollecties en kunstenaars worden vertegenwoordigd door diverse sieraadgaleries.

Het museum doet ook dit jaar weer mee aan de KinderKunstlijn. In het weekend van 4 en 5 november wordt er door het HSC een workshop ontwerp-, zoek- en voelopdracht georganiseerd in het museum.

Lees meer bij Verwey Museum Haarlem

Hilde Foks - Traan van kristal,  foto Rob Ouwerkerk

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie