HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

We zijn nog niet JARIG, maar wel in 2026 en dan worden we 125!

Het lijkt heel ver weg, maar toch wordt er al gedacht over de activiteiten waarmee we dan dit heugelijke feit kunnen vieren en natuurlijk met zo veel mogelijk leden!
Nu zijn het er zo’n 1475, maar hoe leuk zou het zijn als het er dan 2500 zouden zijn?!

Natuurlijk doen wij ons best om de vereniging bekender te maken en nieuwe leden te winnen, maar nog mooier is het als de huidige leden ons daarbij helpen en hier dus ons verzoek én onze tip:
stuur je straatgenoten, vrienden of andere bekenden een mailtje, waarin je vertelt wat de Historische Vereniging Haerlem inhoudt en vraag hen een lidmaatschap te overwegen.
Ikzelf heb al een tekstje gemaakt en rondgestuurd: het eerste nieuwe lid heb ik binnen!

Als iedereen meedoet en minstens één lid aanbrengt, halen we het aantal met gemak!
 
Om het misschien gemakkelijker te maken voeg ik mijn mailtekst toe: je vindt alle relevante punten erin!

Machteld Tilanus

Beste …………..
Zoals je misschien weet, ben ik lid van de Historische Vereniging Haerlem, de vereniging die zich buigt over verleden en heden van deze stad.
De vereniging is opgericht in 1901 en ‘bewoont’ sinds 1919 De Hoofdwacht op de Grote Markt,  dat bijzondere pand waar je regelmatig langs loopt, maar misschien nog nooit binnen bent geweest. De HVH stuurt regelmatig een nieuwsbrief rond, organiseert lezingen en wandelingen en presenteert jaarlijks een jaarboek met artikelen, op een of andere wijze gelinkt aan de stad.

Er zijn nu 1475 leden, maar wat zou het leuk zijn als er in 2026 bij het luisterrijk vieren van de 125e verjaardag 2500 leden zouden zijn!  Een lidmaatschap kost € 30,-- per jaar en daarvoor krijg je alle bovengenoemde leuke en interessante zaken.

Op de website haerlem.nl vind je alle informatie en ook het formulier, waarmee je je kunt aanmelden. Mocht je eerst meer willen weten, vraag het mij of loop tussen eind april en eind september op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag eens binnen in De Hoofdwacht. Je kunt daar ook gratis een jaarboek van eerdere datum krijgen, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie