HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

De openstelling op 4 mei van twee bijzondere monumenten van Stadsherstel Amsterdam bracht veel geïnteresseerden op de been.

In het kader van de Haarlemse editie van Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet werd in het Rosenstock-Huessy Huis een lezing georganiseerd en het Joods Gemeentegebouw was eenmalig vóór restauratie te bezichtigen.

Een mooie gelegenheid voor belangstellenden om ons erfgoed - ook dat met een beladen element - te beleven met verhalen op de plek waar die verhalen zich afgespeeld hebben. De lezing in het Rosenstock-Huessy Huis en de rondleidingen in het Joodse Gemeentegebouw brachten het verleden weer even dichtbij. Mensen waren geraakt, bijvoorbeeld bij het zien van de historische foto’s van de bewoners in hun woning. Of, zoals een bezoeker schreef: “Vandaag kon je nog letterlijk je hand leggen op originele plekken in het gebouw. De verhalen voelen op wat nu geschiedenis is”.

Lees meer in de bijlage

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie