HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

"Doe het niet, zeiden mijn ouders".
Eigenwijs, koppig en vooral doorzetten. Dé ingrediënten die volgens René van der Wijden (62) nodig zijn om een kleine hoekwinkel tot een succes te maken. 

Al honderd jaar lang is de winkel in zijn familie. Met NH Nieuws blikt hij terug naar het verleden, in de wetenschap dat het voortbestaan van de populaire buurtsuper aan een zijden draadje hangt.

Geen winkelbezoeker kan het ontgaan: binnenkort bestaat de buurtsuper Coop Van der Wijden op de hoek van het Stuyvesantplein in Haarlem-Noord honderd jaar. Op het bord waar normaal gesproken de aanbiedingen worden aangeprezen, zijn nu oude zwart-wit foto’s geplakt met de datum 16 februari 1923.

Op een van de foto’s staat oma Hoes achter de toonbank. Zij was de vrouw die op 16 februari samen met haar kersverse man Tom van der Wijden het vijfde filiaal van het Haarlemse familiebedrijf Hoes aan de Frans Halsstraat 37 opende. "Mijn oma kwam uit een echt ondernemersgezin. Een week voor de opening trouwde ze met mijn opa", vertelt haar kleinzoon René. Sinds 1995 is hij de eigenaar van de franchisewinkel.

Lees verder bij NH Nieuws

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie