Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
Datum : zaterdag 4 november 2023
5
Datum : zondag 5 november 2023
6
7
8
9
10
11
Datum : zaterdag 11 november 2023
12
Datum : zondag 12 november 2023
13
15
17
18
19
Datum : zondag 19 november 2023
20
21
22
24
25
28
29
30

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

De afgelopen periode is door Stadsherstel hard gewerkt aan Wilhelminaplein 12 in de oude kern van Heemstede. In de 17e eeuw was hier herberg ‘Het Dubbeld Ancker’ gevestigd, maar in de volksmond staat het ook bekend als 'de Winkel van Sientje'. Stadsherstel nodigt u uit om het resultaat te komen bekijken.

De restauratie van Wilhelminaplein 12 is bijna klaar. In de afgelopen jaren was het karakteristieke woonwinkelpand in verval geraakt. Bij de restauratie is onder meer het dak helemaal gerestaureerd, zoveel mogelijk met de originele pannen en aangevuld met oude pannen zoals de bestaande. De lijst is onlangs helemaal hersteld. Ook zijn de voegen – die in zeer slechte staat verkeerden – hersteld, zijn duurzaamheidsmaatregelen genomen en zijn historische elementen waar mogelijk terug in het zicht gebracht, mede dankzij bijdragen van de Vriendenvereniging van Stadsherstel. Dit geldt bijvoorbeeld voor een deel van de kelder, die volgestort was. Helaas laat de oplevering langer op zich wachten door grote drukte bij de nutsbedrijven, waardoor de aansluitingen nog niet geregeld kunnen worden.

Lees verder bij Stadsherstel

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie