HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
9
11
12
13
15
Datum : zondag 15 september 2024
16
17
18
Datum : woensdag 18 september 2024
19
Datum : donderdag 19 september 2024
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Terugblik op de verjaardag van Haarlem

Haarlem 776 jaar is ingetogen gevierd!
Op 23 november vierde Haarlem het 776e jaar van de stadsrechten. In de aanloop naar de verjaardag organiseerde de Historische Vereniging Haerlem op zaterdag 20 november 's ochtends een wandeling langs herbestemde kerken en 's middags een drietal bierproeverijen in Het Onderhuis van De Hoofdwacht.

Op dinsdag 23 november was er zoals gebruikelijk taart in het Noord-Hollands Archief, en graaf Willem II trok met zijn gezelschap door de stad om de Haarlemmers te feliciteren. In de middag hield stadsarcheologe Anja van Zalinge een lezing in het archeologisch museum, dat dit jaar het dertigjarig bestaan viert.

Aan het eind van de middag presenteerde Peter Sprangers zijn boek 'Op zoek naar Haarlemse 17e eeuwse tegels' in het Archeologisch Museum Haarlem waar de burgemeester het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

Haarlem 776 jaar image004

Een geslaagde stadsdag te Haarlem op 23 november jongstleden, gevierd in het archeologisch museum, met links burgemeester Jos Wienen, in het midden de auteur van het boek  'Op zoek naar Haarlemse 17e eeuwse tegels', Peter Sprangers en rechts Theo Bottelier van de archeologische dienst

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie