Activiteiten

Vacatures

Bibliotheek Wij zoeken vrijwilligers voor onze bibliotheek. Lees meer

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

Bestuurslid Wij zijn op zoek naar een historicus of iemand met passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wil nemen. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Op Nationale Poepdag presenteert Stadsherstel Amsterdam één van de weinige openbare toiletmogelijkheden die er voor vrouwen waren in de binnenstad van Amsterdam. 

 

Op Nationale Poepdag presenteert Stadsherstel Amsterdam één van de weinige openbare toiletmogelijkheden die er voor vrouwen waren in de binnenstad van Amsterdam. Lange tijd was er ook niks voor mannen terwijl de Romeinen het fenomeen openbare toiletten al kenden. Maar daar kwam niks voor in de plaats. Men deed de behoefte gewoon op straat. Totdat, eind 19e eeuw, de 'krul' er kwam. En even later ook deze toiletmogelijkheid voor mannen en vrouwen. Nu kunt u hier naar de kapper én gelijk uw nagels laten doen.

Meer over de Amsterdamse krul en dit voormalig toiletgebouwtje

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie