HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Er is een expositie te zien op de bouwhekken die rondom het schoolgebouw aan de Verspronckweg staan. Middels deze expositie krijgt u een kijkje in het gebouw, in de geschiedenis, het heden en in de toekomst. 

 

Er is een expositie te zien op de bouwhekken die rondom het schoolgebouw aan de Verspronckweg staan. Middels deze expositie krijgt u een kijkje in het gebouw, in de geschiedenis, het heden en in de toekomst.

Al ruim een jaar wordt er gewerkt aan de grootscheepse verbouwing van de voormalige Ambachtsschool naar een woongebouw met 178 appartementen. Omdat het door de corona pandemie niet mogelijk was om een open dag van de bouw te organiseren is besloten een expositie te maken rondom het gebouw.

Afgelopen jaar was het 100 jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd. In die eeuw is er veel gebeurd. Duizenden jongvolwassenen hebben hier hun beroepsopleiding gevolgd, van vliegtuigbouwer tot kapper. De historische foto's geven een indruk van deze 100-jarige geschiedenis. Uiteindelijk zullen deze foto's ook een plek in het gebouw krijgen, om de geschiedenis levend te houden.

Sinds 2010 volgt fotografe Charlotte Bogaert dit pand. Ze fotografeerde het toen het Sterrencollege er nog huisde, de verhuizing, de tijdelijke bewoning, en nu de verbouwing. Door verhalen van oud leerlingen en leraren, ontstond haar idee om de geschiedenis levend te houden aan de hand van persoonlijke herinneringen en foto's. In het gebouw is daar plek voor gevonden en ze is voornemens een boek te maken. We zoeken nog meer historische foto's en verhalen.

U bent van harte welkom om (in de buitenlucht) een ronde te maken.

Lees meer

 

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie