HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Kenau verdedigt Haarlem vanaf de Amsterdamse Poort tegen de Spanjaarden. De illustratie is gemaakt door de Haarlemse illustrator Thé Tjong-Khing en fotograaf Fjodor Buis.  

 

Kenau verdedigt Haarlem vanaf de Amsterdamse Poort tegen de Spanjaarden. De illustratie is gemaakt door de Haarlemse illustrator Thé Tjong-Khing en fotograaf Fjodor Buis.

De twee maakten de afbeelding al een paar jaar geleden voor het boek Haarlem Ongelogen www.fjodor.nl/haarlem-ongelogen. Nu hangt de illustratie op een doek van 4 bij 3 meter op de voormalige parkeerplaats tegenover de rechtbank, bij de ingang van de Wijngaardtuin. "Een mooie grote muur, waar veel mensen langslopen", vertelt Fjodor Buis. "We hadden deze plek eigenlijk in gedachten voor de eerste stripmuur van Haarlem die Thé Tjong-Khing heeft gemaakt. Dat kon toen niet, omdat de locatie niet van de gemeente is. Die stripmuur is dus op de liftschacht van de parkeergarage Raaks gekomen. Maar het leek ons leuk om toch nog iets met deze muur te doen."

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie