Activiteiten

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

voor Pim van Zalingen

 

Iedereen die Pim van Zalingen heeft gekend, weet dat hij altijd, voor welk probleem dan ook, een goede oplossing probeerde te vinden. Helaas is Pim niet meer onder ons, zodat wij het nu zonder hem zullen moeten doen. Wij zullen hem herinneren als een opgewekte, inventieve en behulpzame man die in oplossingen dacht en niet in problemen.

Deze positieve instelling is goed om in gedachten te houden als het een beetje tegen zit; de vrolijke grijns op zijn gezicht, zoals te zien is op één van de laatste foto's van hem, illustreert dit treffend. Op die foto groet hij ons en wenst ieder alle goeds. Klik hier voor de foto van Pim van Zalinge.


Martin Busker

Stichting Geveltekens Vereniging Haerlem

 

De vlag halfstok De Hoofdwacht

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie