Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30

Vacatures

Bibliotheek Wij zoeken vrijwilligers voor onze bibliotheek. Lees meer

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

Bestuurslid Wij zijn op zoek naar een historicus of iemand met passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wil nemen. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Bij sommige mensen rouw je omdat ze zijn gegaan,
bij andere vier je dat ze hebben bestaan.

 

Hoewel Pim ons had toevertrouwd dat hij deze week afscheid van het leven zou nemen, heeft het bericht dat hij op dinsdag 9 juni is overleden, ons diep geraakt. In april gaven we in het Haerlem Nieuws een schets van zijn verdiensten voor de vereniging en De Hoofdwacht. Zelfs vorige week is hij nog naar de Grote Markt geweest om te kijken hoe de terrassen waren ingedeeld. Dat hij daar niet echt tevreden over was, is tekenend voor zijn betrokkenheid bij ons gebouw. Wat zullen we Pim missen, maar zoals boven de rouwkaart staat:

Bij sommige mensen rouw je omdat ze zijn gegaan,
bij andere vier je dat ze hebben bestaan.

Het Bestuur

Pim van Zalingen

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie