HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Een bericht van de Haarlemse postzegelvereniging Op Hoop van Zegels

 

De Haarlemse postzegelvereniging Op Hoop van Zegels is ruim een jaar geleden begonnen met een deel van haar website te vullen met allerlei items over de postgeschiedenis van Haarlem en omgeving. Een voorbeeld daarvan is 'Haarlem Bloemenstad'.

Hieronder een bericht van Ton Dietz, secretaris van Op Hoop van Zegels.

Dit weekend zou het bloemencorso plaats vinden in de bollenstreek en in Haarlem. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat dat de bloemencorso dit jaar niet doorgaat. Om toch een beetje te vieren dat Haarlem (en omgeving) bloemenstad bij uitstek is, kregen alle verzamelaars die lid zijn van de Haarlemse filatelistische Vereniging Op Hoop van Zegels een bericht over het online plaatsen van drie flinke stukken postgeschiedenis over 'Haarlem Bloemenstad' en dat heeft veel opgeleverd! Deze postgeschiedenis kunt u hier zien

Zie ook de website van Op hoop van Zegels.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie