HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover


Radio-talkshow over Haarlem-Noord

 

Als je in 2 uur wilt weten wat er zoal gebeurt in Haarlem Noord aan nieuwe ontwikkelingen, projecten en activiteiten, luister dan elke eerste maandagavond van de maand naar de radio-talkshow Nieuw in Noord. Dan ben je weer aardig op de hoogte, en geniet je ook van de muziek.

Maandagavond 3 februari weer live te horen op radio Haarlem105 van 20.00 tot 22.00 uur. Met Ralf Leemeijer, coördinator van Gluren bij de Buren, over dit huiskamerfestival wat zondag 9 februari zal plaatsvinden. Ook in 33(!) gastvrije huiskamers in Haarlem-Noord.
Met Ari uit Amsterdam over hun nieuwe en succesvolle koffietent Nes 71 in de Van Nesstraat voor de Planetenbuurtbewoners en anderen. Met Frank Boorsma en Ton van Beelen over stichting Historisch Schoten en hun nieuwe tentoonstelling in de bieb, die daar nog t/m 14 maart te zien is, en dat zijn vaak de meest bezochte tentoonstellingen daar.

Zoals elke maand komen er nieuwtjes over Noord voorbij en wat er de komende maand in Noord zoal te doen is aan bijzondere activiteiten. Verhalenverteller Henny Hofstee sluit weer af met een mooi verhaal voor het slapen gaan.

De maandelijkse talkshow komt dit seizoen live vanuit de studio van Haarlem 105, aan de Zijlweg Zijweg 10. Met de presentatoren Arno van der Vuurst van dat Verhalenhuis en Marcel Smeenk van welzijnsorganisatie DOCK. Dit programma is te beluisteren via de website www.haarlem105.nl en op de radio via FM 89,9 of via DAB+digitale radio.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie