Activiteiten

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Haarlem Ring van Marijke Mul 

 

Sieradenontwerpster Marijke Mul heeft een bijzondere ring ontworpen: een ring met reliëfs van een aantal monumenten uit de binnenstad. Deze ring is speciaal gemaakt voor de verjaardag van Haarlem. Het is het begin van een reeks sieraden die Marijke komend jaar maandelijks onthult onder de naam City Jewels. Tijdens de jubileumviering op 23 november 2020, wanneer Haarlem 775 jaar bestaat, wordt het slotstuk van de reeks onthuld. De sieraden zijn verkrijgbaar in de winkel Gierstraat 67 of op www.sieradeninstijl.nl

De zilveren ring kost € 139,= en is binnenkort ook verkrijgbaar in goud. Voor iedereen die zich Haarlemmer voelt en trots is op zijn of haar stad!

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie